Следвайте Гласове в ТелеграмПапа Франциск получи негативна обратна реакция за решението

...
Следвайте Гласове в ТелеграмПапа Франциск получи негативна обратна реакция за решението
Коментари Харесай

Папата отстрани анти-ЛГБТК епископа на Тексас. Вярващи нарекоха Франциск диктатор от съветската епоха

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Папа Франциск получи отрицателна противоположна реакция за решението си да в профил свещеник Джоузеф Стрикланд от Тайлър, Тексас, който е мощен критик на напъните на Франциск да направи църквата по-гостоприемна за ЛГБТК+ общността, написа Newsweek.

Стрикланд обществено подлага на критика Франциск за опита на папата да промени позицията на Католическата черква по обществени въпроси, като правата на транссексуалните и за еднополовите бракове.

Епископ Джоузеф Стрикланд

През август Стрикланд написа отворено писмо до братята и сестрите в Христос, където, показва той повтаря главните истини на Църквата, в това число, че Бог вижда брака като " сред мъж и жена ", и че се следи " непорядъчен опит да се отхвърли нечия безспорна биологична и дадена от Бога еднаквост и това не би трябвало да се поддържа ".

Наскоро Стрикланд назова триседмичната среща на Франциск при закрити порти по спорни въпроси, пред които е изправена Католическата черква, " подигравка ". Франциск беше хазаин на срещата през октомври, обсъждайки въпроси като ролята на дамите в църквата и приветстването на членовете на ЛГБТК+ общността в Католическата черква.

Управлението на епархията от Стрикланд беше разследвано по-рано тази година от Ватикана. След тяхното следствие на Франциск е дадена рекомендация, че " продължаването на епископското служение на Стрикланд не е осъществимо ", съгласно кардинал Даниел ДиНардо, началник на архиепископията на Галвестън-Хюстън в Тексас. Констатациите от следствието по този начин и не бяха оповестени.

Част от католическата общественост в тексас е възмутена от решението на Франциск да в профил Стрикланд, като някои нарекоха папата " деспот ".

Институтът " Лепанто ", организация, която се разказва като ангажирана със " отбраната на Католическата черква ", написа в събота в X, някогашния Twitter, следното: " Подобно на деспот от руската ера и в жестоко практикуване на властта, без да се преценява със закона, папа Франциск в профил Джоузеф Стрикланд като свещеник на Тайлър, Тексас. "

Франк Павоне, католически духовник и деятел против абортите, заяви новината за уволнението на Стрикланд. " Не е посочена никаква причина, а такава би трябвало да бъдат посочена, от почитание към всички, наранени от това решение. Виждаме едно тиранично въоръжаване както на гражданското, по този начин и на църковното ръководство ".

Архиепископ Карло Мария Вигано, който е осведомител на Ватикана и критик на Франциск, назова отстраняването на Стрикланд " страхлива форма на авторитаризъм " в обява на X. Междувременно католическият публицист Питър Квашневски разгласява " Чисто и просто робия " в отговор на уволнението на Стрикланд.

Пенсионираният американски военачалник Майкъл Флин, непосредствен съдружник на някогашния президент Доналд Тръмп, застана зад Стрикланд и написа в X: " Искам да се уверя, че не губим от взор кой е измежду върховете на пирамидата на глобалистичния хайлайф, който се пробва да завладее света като първо го унищожи, а по-късно го " построи още веднъж по-добър " по собствен облик и сходство. Един от тези, които са на самия връх, е @Pontifex(папа Франциск). "

Междувременно доктор Тейлър Маршал, католически коментатор в YouTube, разгласява: " Това е доста печален миг за Католическата черква в Тексас и по целия свят. Молете се за свещеник Стрикланд и се молете за тези, които са го отстранили ".

Ватиканът удостовери, че Стрикланд е " освободен " от пастирското ръководство на Тайлър и съобщи, че за краткотраен админ е назначен епископът на Остин Джо С. Васкес.

Стрикланд не е коментирал директно отстраняването си, само че в събота написа в X: " Радвайте се постоянно, без значение от това какво носи денят, Иисус Христос е Пътят, Истината и Животът, през вчерашния ден, през днешния ден и вечно. Нека светиите и Пресветата Дева Мария постоянно ни въодушевяват да се връщаме при Христос, без значение от това по какъв начин се лутаме в мрака. Иисус е Светлина от Светлина. "

Източници: Агенция " Фокус ", newsweek.com

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР